Förskola och fritids

Gottepåsen ger den bästa grunden för ett livslångt lärande! Med stor skolgård, vällagad, närproducerad mat och kompetent personal, för barn i åldrarna 1-12 år.

Gottepåsen erbjuder en stor skolgården och närheten till naturen. Vårt mål är att med välutbildade och socialt kompetenta pedagoger bedriva utvecklande förskole-/fritidsverksamhet innefattande omsorg, lek och lärande i en kreativ miljö för barn 1-12 år.

Familjen i centrum

Vi erbjuder föräldrar en verksamhet där ni får ett trevligt bemötande, intresserade och kreativa pedagoger, som på ett positivt sätt arbetar tillsammans med era barn. Vi ser familjen som en helhet och huvudaktören. 

Vi arbetar efter demokratiska principer, vilket innebär att alla ska bli hörda och ha möjlighet att påverka verksamhetens utformning. Vi strävar efter öppen kommunikation för att kunna möta familjens och barnens behov och önskemål.

Vill du och ditt barn börja hos oss?

Våra avdelningar

Vi har fyra avdelningar för förskolan och en för fritidsverksamhet.

Förskolans verksamhet bedrivs i ett stort tvåvåningshus och i det före detta skolhuset. På nedre plan i skolhuset finns en gymnastiksal som avdelningarna gemensamt har tillgång till.

Nyckelpigan 1-2 år

På första våning hittar vi avdelningen Nyckelpigan för barn 1-2 år. Där jobbar tre pedagoger.

Fjärilen och Pupporna 4-6 år

Fjärilen och Pupporna för barn 4-6 år bedriver sin verksamhet på nedre plan och i källaren, dessa avdelningar har tillsammans fyra pedagoger.

Trolllsländan 2-4 år

På andra våning finner vi avdelningen Trollsländan för barn 2-4 år med tre pedagoger.

Fritidsverksamhet Humlan 6-12 år

Humlan sin fritidsverksamhet för barn 6-12 år, där jobbar 2 pedagoger. Fritidsbarnen åker skolbuss till och från skolan i Gudhem.

Våra öppettider är kl. 06-17, vid behov kan vi ha öppet till senast kl. 18.

Vällagad och närproducerad mat från Wrågården

Maten vi äter på förskolan kommer från Wrågården som serverar kött från gården och närproducerade grönsaker. Wrågården använder endast svenska råvaror. I vårt mottagningskök har vi en personal som tillagar vår frukost, vårt mellanmål och diskar all disk 

Inomhusmiljö

Lärmiljöer som inspirerar

Vi ser lärmiljöerna som en tredje pedagog och har en ansvarig även där på varje avdelning. Miljön ska vara lärorik och inspirerande. Den ska väcka barnens vilja att utforska och lära och samtidigt låta dem förundras. Barngrupperna delas i mindre enheter under dagen och våra pedagoger arbetar efter mottot att vara närvarande och medforskande.

Varje avdelning har en IKT-pedagog som arbetar med den digitala pedagogiken för barnen. Vår tanke är att barnen lär sig att använda digitala verktyg för sitt lärande samt att även genom dokumentation kunna reflektera både i grupp och tillsammans med förälder i lugn hemmamiljö.

LÄS MER OM VÅR PEDAGOGIK

Föräldrarna ska känna sig trygga när de lämnar sina barn hos oss och veta att barnen får god oomvårdnad, utvecklande verksamhet och framförallt en rolig dag på förskolan!

LÄS MER

Inomhusmiljö

Om att börja hos oss

Är du nyfiken på vår verksamhet? Då är ni välkomna tillsammans med ert barn på ett besök där vi visar er runt i vår fina förskole- och fritidsmiljö.

pedagogik1

Om vår pedagogik

Utevistelse är en stor del av Gottepåsens pedagogik. Vi har en ansvarig utepedagog på varje avdelning som aktivt jobbar för en lärorik och rolig utemiljö.

personal

Om vår personal

Vår fantastiska personal erbjuder barnen på vår förskola en spännande och inspirerande miljö, där de utgår från att alla barn kan och vill. Hos oss arbetar en blandning av förskollärare och barnskötare med mångårig erfarenhet. Vi har också egen städerska och egen kökspersonal.

Om koperativet

Om att vara på ett kooperativ

Gottepåsen är ett föräldrakooperativ som drivs i samspel med personal och föräldrar. Det fina med att vara med i ett kooperativ är den stora möjligheten att kunna påverka sitt barns tid på förskolan. Allt vi gör på förskolan gör vi för våra barns skull!