Förskola och fritid

Gottepåsen ger en bra grund för ett livslångt lärande! Kompetent personal, små barngrupper, inspirerande och genomtänkta lärmiljöer, stor utegård och vällagad mat för barn i åldrarna 1-12 år

Gottepåsen erbjuder en stor utegård och närhet till naturen. Vårt mål är att med kompetenta pedagoger bedriva en utvecklande förskole-/fritidsverksamhet innefattande omsorg, lek och lärande i en kreativ miljö för barn 1-12 år.

Familjen i centrum

Vi erbjuder er föräldrar en verksamhet där ni får ett bra bemötande av intresserade och kunniga pedagoger, som på ett positivt sätt arbetar tillsammans med era barn. 

Vi ser familjen som en helhet och kommunikationen med föräldrar är viktigt. Ni erbjuds att uttrycka era tankar och funderingar i den dagliga kontakten, i samtal, genom enkätsvar samt på informationsmöte och stämma. 

Vill du och ditt barn börja hos oss?

Våra avdelningar

Vi har fyra avdelningar för förskolan och en för fritidsverksamhet.

Förskolans verksamhet bedrivs i ett stort tvåvåningshus och i det före detta skolhuset. På nedre plan i skolhuset finns en gymnastiksal som avdelningarna gemensamt har tillgång till.

FÖRSKOLAN

Nyckelpigan 1-2 år

På första våning hittar vi avdelningen Nyckelpigan för barn 1-2 år. Där jobbar tre pedagoger.

Puppan 4-5 år

Puppan är för barn 4-5 år. Avdelningen finns i det gamla skolhuset. Där jobbar två pedagoger


Trolllsländan 2-4 år

På andra våning finner vi avdelningen Trollsländan för barn 2-4 år med tre pedagoger.

Fjärilen 5-6 år

Fjärilen är för barn 5-6 år. Avdelningen finns i det gamla skolhuset. Där jobbar två pedagoger

FRITIDS

Humlan 6-12 år

Humlan är för barn 6-12 år. Avdelningen är längst upp i det gamla skolhuset. Där jobbar två pedagoger. Fritidsbarnen åker skolbuss till och från skolan i Gudhem.

Våra öppettider är kl. 06-17, vid behov kan vi i samråd ha öppet längre.

Vällagad och närproducerad mat från restaurang Wrågården

Maten vi äter på förskolan kommer från Wrågården som serverar kött från gården och närproducerade grönsaker. Wrågården använder endast svenska råvaror. I vårt mottagningskök har vi en personal som tillagar vår frukost, gör vårt salladsbord, vårt mellanmål och diskar all disk.

Föräldrarna ska känna sig trygga när de lämnar sina barn hos oss och veta att barnen får god oomvårdnad, utvecklande verksamhet och framförallt en rolig dag på förskolan!

LÄS MER

Inomhusmiljö

Om att börja hos oss

Är du nyfiken på vår verksamhet? Då är ni välkomna tillsammans med ert barn på ett besök där vi visar er runt i vår fina förskole- och fritidsmiljö.

pedagogik1

Om vår pedagogik

Utevistelse är en stor del av Gottepåsens pedagogik. Vi har en ansvarig utepedagog på varje avdelning som aktivt jobbar för en lärorik och rolig utemiljö.

personal

Om vår personal

Vår fantastiska personal erbjuder barnen på vår förskola en spännande och inspirerande miljö, där de utgår från att alla barn kan och vill. Hos oss arbetar en blandning av förskollärare och barnskötare med mångårig erfarenhet. Vi har också egen städerska och egen kökspersonal.

Om koperativet

Om att vara på ett kooperativ

Gottepåsen är ett föräldrakooperativ som drivs i samspel med personal och föräldrar. Det fina med att vara med i ett kooperativ är den stora möjligheten att kunna påverka sitt barns tid på förskolan. Allt vi gör på förskolan gör vi för våra barns skull!