Miljö

Området

Områdesbeskrivning

I vacker miljö och en bit utanför Falköpings tätort ligger Förskolan och fritidshemmet Gottepåsen. Området är lugnt och barnvänligt. En stor fördel är den stora skolgården och närheten till naturen. Förskolan ligger mer ocentralt vad gäller bibliotek och andra offentliga inrättningar, men vi har god tillgång till buss som passerar strax utanför.

Utemiljö

Utemiljö

Förskolan har en stor gård med gräsmattor, gungställning, sandlåda, klättertorn, klättervägg, rutschkanor, bygghörna, cykelbana och odlingslådor. Vi har också en dunge där barnen kan leka skogslek och där har vi också en grillplats. För de små barnens finns den lilla gården. Även där finns sandlåda, bygglek, cykelbana, grönområde och odlingslådor  I närheten av förskolan finns en stor pulkabacke och inom promenadavstånd finns skog och bäckar där vi bedriver Knopp-, Knytte- och Mulleverksamhet enligt friluftsfrämjandet.

Innemiljö

Innemiljö

Förskolans verksamhet bedrivs i ett stort tvåvåningshus med källare samt i det före detta skolhuset.
På första våningen ligger kök, matsal, kapprum, toaletter och omklädningsrum. Här hittar vi också avdelning Nyckelpigan för barn 1-2 år. På andra våning hittar vi avdelningen Trollsländan för barn 2-4 år. Där har också rektorn sitt kontor.
I det gamla skolhusets övre våning bedriver avdelning Humlan sin fritidsverksamhet för barn 6-12 år. Fjärilen för barn 4-6 år bedriver sin verksamhet på nedre plan och i källaren.  På nedre plan i det huset har förskolan och fritids en gymnastiksal som avdelningarna gemensamt har tillgång till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *